real estate menu left
real estate menu rightFoto Aktiviti

fotorawak.gif

Daftar Tahun 1 / 2019

Mutiara Kata

Imam Ali berkata, “Allah menyayangi orang-orang yang mengetahui kadar dirinya dan tidak melewati batas perjalanannya; menjaga lisannya dan tidak mensia-siakan umurnya”.

Hubungi Kami

Maklum balas

Maklumat Sekolah

Alamat Sekolah

SK Seri Bintang Utara
Taman Shamelin Perkasa
Cheras, 56100 Kuala Lumpur

Tel: 03-92838284
Fax: 03-92838278

e-mel sekolah: gurubesar@sksbu.com

Masa berurusan dengan
pejabat sekolah
:

Isnin - Khamis
8.00 pagi - 1.00 tgh &
2.00 - 5.00 ptg

Jumaat
8.00 pagi - 12.00 tgh &
2.45 -5.00 ptg

Selamat Bersara Pn Lily PDF Print E-mail
User Rating: / 0
PoorBest 
Written by Hafiz Tamizi   
Monday, 16 October 2017 11:31

06 Okt 2017 (Jumaat) - Hilangnya sebutir lagi permata di SK Seri Bintang Utara. Pn Lily Rashimah Bt Abd Rasool, Guru Penolong Kanan Tadbir dan Kurikulum menamatkan perkhidmatan setelah lebih 39 tahun menabur bakti dalam dunia pendidikan. Menarik mengenai perkhidmatan Pn Lily, beliau hanya berkhidmat di sekolah yang sama sejak beliau melapor diri sebagai guru kali pertama pada tahun 1978. Bermula di SRK Bukit Bintang 1 (BBGS) sehinggalah sekolah dipindahkan di tapak sekarang  pada tahun 2001. Kasih sayang beliau terhadap sekolah ini tiada tolok bandingnya. Sekolah ini telah beliau anggap sebagai rumah kedua.

Terima kasih Pn Lily di atas segala jasa dan pengorbanan yang dicurahkan. Majlis dirancang sebaik mungkin bagi mengenang segala jasa beliau. Bermula dengan perarakan menaiki kereta berhias, beliau disambut dengan persembahan silat seterusnya di bawa ke pelamin dihias indah. Seterusnya adalah ucapan wakil murid, bekas murid, wakil guru, ucapan khas oleh Ketua Panitia Bahasa Inggeris dan ucapan anak beliau. Majlis diteruskan dengan ucapan dan amanat oleh Pn Lily sendiri. Beliau seterusnya dibawa ke Taman Herba untuk menanam pokok sebagai simbolik persaraan.

Pelbagai persembahan disajikan antaranya, persembahan gendang cina, persembahan murid-murid tahun 1 dibawah bimbingan Pn Hafizah dan Cik Nadiah, Persembahan Angklung, Persembahan murid-murid Tahun 5 Cemerlang ( Kelas yang diajar Pn Lily pada tahun ini) yang dibimbing oleh Pn Norsyuhada dan paling istimewa persembahan guru-guru perempuan yang pastinya sangat menyentuh emosi.

Majlis diteruskan dengan penyampaian hadiah dan cenderamata. Kehadiran ramai bekas-bekas guru SKSBU yang pernah berkhidmat bersama Pn Lily turut mewarnai majlis sambutan ini.

Terima kasih Pn Lily. Jasa dan bakti pasti dalam ingatan.

Last Updated on Monday, 16 October 2017 12:18
 

Bilangan Pelawat

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari Ini9
mod_vvisit_counterMinggu Ini9
mod_vvisit_counterBulan Ini9

We have: 8 guests online
Sekarang: 15/10/2018 17:40
Visitors Counter

Muat Turun


Powered by Joomla!. Designed by: site hosting business how vps reseller works Valid XHTML and CSS.