LAMAN UTAMA

Bicara Guru Besar

Pilihan Kata-Kata Guru Besar

e-learning (VLE)

Portal Pembelajaran Digital KPM yang baru diperkenal dan berkuatkuasa bermula Julai 2019. Portal pembelajaran baru ini adalah berasaskan G Suite.

Pusat Sumber

Pusat Sumber i-LC menyediakan pelbagai kemudahan literasi maklumat terkini

KSSR dan KSSR (Semakan)


SK Seri Bintang Utara merupakan sekolah harian biasa berstatus Sekolah Berprestasi Tinggi. Di Seri Bintang, kami menawarkan kelas prasekolah dan kelas Tahun 1 (7 Tahun) hingga Tahun 6 (12 Tahun). Sebagai sebuah sekolah kerajaan, pembelajaran di Seri Bintang menggunakan garis panduan kurikulum yang disediakan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Murid tahun 3-6 ketika ini (2018) menggunakan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) manakala murid-murid Tahun 1 dan 2 menggunakan Kurikulum Standard Sekolah Rendah Semakan 2017 (KSSR Semakan). 

Maklumat LanjutKSSR

Klik pada ikon di atas untuk melihat senarai matapelajaran yang terkandung dalam KSSR

Read More

KSSR (Semakan)

Klik pada ikon di atas untuk melihat senarai matapelajaran yang terkandung dalam KSSR (Semakan)

Read More

Rumah Sukan

Klik Ikon di atas untuk melihat senarai rumah sukan. Terdapat 5 buah rumah sukan di SKSBU

Read More

Permainan / Sukan

Murid-murd tahun 3-6 diwajibkan untuk mengikuti aktiviti kokurikulum permainan / sukan. Klik pada ikon di atas untuk melihat senarai permainan / sukan yang ditawarkan kepada murid-murid SK Seri Bintang Utara

Read More

Badan Beruniform

Badan beruniform diwajibkan untuk murid-murid Tahap 2 (Tahun 4-6). Aktiviti Badan Baruniform dijalankan setiap hari Rabu (petang). Klik untuk melihat senarai Badan Beruniform yang ditawarkan di SKSBU.

Read More

Persatuan / Kelab

Murid-murd tahun 3-6 diwajibkan untuk mengikuti aktiviti kokurikulum persatuan / kelab. Klik pada ikon di atas untuk melihat senarai persatuan/ kelab yang ditawarkan kepada murid-murid SK Seri Bintang Utara.

Read More

Di Seri Bintang, Pembelajaran Melangkaui Sempadan

Kekal Berhubung Bersama Kami

Segala komunikasi dan penyampaian maklumat SK Seri Bintang Utara adalah melalui laman web ini, surat-menyurat dan juga aplikasi Whatsapp sahaja . Pihak sekolah tidak mempunyai sebarang akaun media sosial rasmi seperti Facebook, Instagram dan Twitter. 

Statistik Kunjungan

191972
Hari IniHari Ini398
SemalamSemalam474
Minggu IniMinggu Ini1206
Bulan IniBulan Ini3470